Fortsatt i fengsel

Utfallet av Høyesteretten sist fredag var at en av dommene ble lagt til side og så ble det gitt en såkalt erstatningsdom. Dette betyr at bruken av antiterroristloven ble annerkjent likevel.

Samtlige Mapuche politiske fangene har blitt dømt i en annen sak som ikke ble erklært ugyldig. I denne saken har tre av dem fått en dom på fem år og Héctor Llaitul fikk ti år. Den dommen står fortsatt ved lag.

I den andre saken fikk alle redusert dommen via denne "Erstatningdommen". Det betyr at for tre av de fire som er i sultestreik, lyder dommen på tre år og for den fjerde er denne på fire år.

Mapuche-lederen Héctor Llaitul Carrillanca har fått tilsammen 14 år i fengsel. José Huenuche, Ramón Llanquileo, Jonathan Huillical fikk dommen redusert til tre år er (Det betyr 3+5 pga. den andre dommen).

Det er også bekreftet at Mapuchene fortsetter med sultestreiken da det ikke ble oppfylt kravet om å få sakene erklært ugyldig. Vi frykter at livene til de sultestreikende er i alvorlig fare.

På fredag og etter at dommen ble opplest ble det holdt en demonstrasjon utenfor den Chilenske Ambassaden i Oslo i protest mot avgjørelsen som dømmer Mapuchene til å forbli i fengsel.

LAG-Stavanger
Land
Tags